Грандиозни дизайни: Зрителите на Къща на годината удрят разширението до планината Фу

„Отвратителният“ имот с модерно разширение, което включва фалшива метална планина, прикрепена към него, беше ударен от зрителите на Grand Designs: Къща на годината снощи.

В третата програма от поредицата, излъчена снощи по Channel 4, Кевин и неговите водещи, архитектите Деймиън Бъроуз, Наташа Хук и експертът по дизайн Мишел Огунден, посещават пет обекта, борещи се за място в краткия списък, всички от които са прекрачили границите в традиционен дизайн.

Последният дом, представен в шоуто, се нарича Mountain View в Лондон, където архитект Мат е проектирал имота и е необичайно разширение за живеене на младото му семейство.

Много зрители обаче бяха изумени от строителството, като един коментира: „Последната къща в Grand Designs тази вечер е най-ужасното нещо, което съм виждал. Усещането е като в испански автомобилен клуб от 90-те години.

„Скандален“ имот с модерно разширение, което включва фалшива метална планина, прикрепена към него, беше ударен от зрителите на Grand Designs: Къща на годината снощи

Друг написа: „И така, разтягане с глупава дъска, за да се преструва, че е планина. Да, наистина умни неща. прозявам се!

Трети добави: „Някои пълни глупости за Къщата на годината тази вечер. Запознайте се с Лорънс Луелин Боуен не може да реши кои боклуци да използва.“

По-рано в поредицата Кевин изследва завършени домове при трудни обстоятелства, както и невероятни домове.

Но последната вечер водещият обясни, че всяка от различните къщи “прави своето”.

Вътре в пристройката имаше кухня с отворен план, трапезария и всекидневна, която включваше редица фънки дизайнерски решения

Вътре в пристройката имаше кухня с отворен план, трапезария и всекидневна, която включваше редица фънки дизайнерски решения

Междувременно всекидневната в предната част на имота беше боядисана в наситено синьо, което се простираше от тавана до пода с мокет.

Междувременно всекидневната в предната част на имота беше боядисана в наситено синьо, което се простираше от тавана до пода с мокет.

„Това са сгради, които смело отиват там, където никой дом не е отивал преди“, каза той, „което ни кара да преосмислим какво може да бъде домът.

“[They are] Проследява революционно ново пространство и дори може да постави началото на изцяло ново собствено архитектурно движение.

Това са домове, които разбиват мухъл, показват сила в поемането на рискове. Накъдето те водят, ние останалите със сигурност ще ги последваме.

Последната пионерска оригинална къща беше скрита зад гърба на внушителна и подходяща къща в Югозападен Лондон.

Кухнята е построена с рециклирани неща, за които съпругата на Мат Лора призна, че има нужда от такива

Кухнята е построена с рециклирани неща, като съпругата на Мат Лора признава, че има нужда от известно „убеждаване“ относно избора на дизайн, когато са започнали да строят

Това беше разширение и обновяване на съществуващ дом, което драматично преосмисли външния вид на дома.

Водещият ум зад всичко беше Мат, млад архитект, който живееше там със съпругата си Лора и децата им.

„Имаше много неща, в които не бях убедена“, каза тя, „и имах нужда от убеждаване. И не бих избрал непременно теб за архитект.

От входната врата минавате през реновирана всекидневна и след това всичко е преустроено след това, с ново мокро помещение и основна семейна зона.

Тя беше претоварена от първоначалното ниво, с ядене, седене и ядене. На горния етаж бяха оригиналните стаи в сградата.

Мат и Лора, които имат две деца, признаха, че са имали дискусии за

Мат и Лора, които имат две деца, признават, че са имали дискусии относно нейните „притеснения“ относно дизайна, но в крайна сметка са решили, че един архитект трябва да може „наистина да го направи“.

А отзад имаше планинско разширение, което включваше планински пейзаж, направен от алуминиева пяна.

Мат искаше домът на семейството му да изразява всички неща, които ги интересуват – обяснявайки: „Видяхме тези снимки на атракциона в Дисниленд в Сан Диего, където правеха тази суперреалистична планина, и си помислихме, защо да не опитаме да я повторим.“

„Като всяка идея, която имаше“, каза Лора, „бях много разтревожена. Но знам, че това беше единственият му шанс, като се има предвид нашата къща, наистина да я потърси и да направи нещо, което обича и би притеснило всеки друг клиент.

Съдиите на RIBA се насладиха на сюрреалистичното преживяване на къщата, както и на индивидуалността и личното изразяване.

И не само Мат възпроизвежда личните си интереси в дома – боядисаните в червено и бяло колони възпроизвеждат колоните, използвани за картографиране на пейзажа, докато хлътналите подове са геодезични знаци.

Мат искаше домът на семейството му да изразява всички неща, които ги интересуват, и беше вдъхновен да построи Faux Metal Mountain в задната част на участъка до атракциона Дисниленд

Мат искаше домът на семейството му да изразява всички неща, които ги интересуват, и беше вдъхновен да построи Faux Metal Mountain в задната част на участъка до атракциона Дисниленд

Голямата метална планина, която беше построена на гърба на участъка, се виждаше от градината на съседа (на снимката)

Голямата метална планина, която беше построена на гърба на участъка, се виждаше от градината на съседа (на снимката)

И двамата споменават дните на Лаура като студентка по география. Тя каза: Обичам природата, природата и пейзажите. Навсякъде има препратки.

Влизането вътре е описано като „театрално изживяване“, разкриващо стаи, пълни с препратки, чакащи да бъдат декодирани.

Лора каза, че двойката е “наистина внимателна” да не загуби оригиналния характер на къщата, така че тухлената стена е запазена.

Смесицата на дома от стилове, материали и текстури го направи гледка за гледане.

Оригиналната къща беше горещ съд с едуардиански пространства. Преустройството на пространството струва £220 000 и те не спират в мазето.

Мат и Лора включиха лични референции в изключителния ремонт, който им струваше £220 000 за завършване (на снимката, разширението)

Мат и Лора включиха лични референции в изключителния ремонт, който им струваше £220 000 за завършване (на снимката, разширението)

На горния етаж имаше светъл и просторен коридор, който се отваряше директно към покрива.

„Старият въпрос, който ни задават с тази къща, е“, каза Лора, „защо направихме определени неща, защо поставихме планина на гърба. И отговорът е защо не? И това прониква и в живота ви.

Кевин обясни, че въпреки че къщата може да направи Мат и Лора щастливи, тя е забавна, новаторска и много странна.

Той каза: „Има толкова много страхотни качества, които архитектурата може да донесе в живота ни. Всичко е добро, всичко е разпознаваемо – и след това има трудни за количествено определяне емоционални качества – радостта и светлината, които една сграда може да внесе в живота на хората.

„Нека ви разкажа за тази сграда, радостта и въодушевлението са доста осезаеми.“

Въпреки ентусиазма на Мат и Лора за имота, много зрители заявиха, че къщата е

Въпреки ентусиазма на Мат и Лора за имота, много зрители обявиха къщата за “отвратителна” и я сравниха с детска площадка.