Els lectors electrònics d’Amazon Kindle ara convertiran EPUB en format Kindle

Imatge per a l'article titulat Els lectors electrònics Amazon Kindle ara facilitaran la càrrega de llibres electrònics que no heu comprat a Amazon

foto: Andrew Liszewski – Gizmodo

En un possible cop per a totes les aplicacions i llocs web que han aparegut juntament amb Amazon Kindle per agilitzar el procés de conversió de fitxers de llibres electrònics EPUB al format de fitxer de propietat del lector electrònic, a partir de “finals de 2022”, el Servei de Documents Personals de Kindle ho farà finalment admet fitxers EPUBampliant on els usuaris poden obtenir el seu contingut.

El format de fitxer de llibre electrònic AZW original d’Amazon Kindle es basava en el format MOBI creat per a una aplicació de lector electrònic anomenada Mobipocket, que es va llançar per primera vegada l’any 2000 per a una gran varietat de PDA i dispositius mòbils més antics. Amb els anys ha evolucionat cap al format KF8 / AZW3, i ara el format KFX, tots propietaris del Kindle. Per a aquells que només confien en lectors electrònics i aplicacions Kindle i només compren llibres electrònics d’Amazon, un format de fitxer propietari no és un problema, sobretot quan Amazon ofereix una de les seleccions més grans de llibres electrònics disponibles actualment i una manera simplificada d’obtenir el fitxers als seus dispositius.

Però hi ha innombrables lectors electrònics disponibles al mercat que ofereixen millors funcions que el Kindle, incloses les pantalles de color E Ink, i tots admeten, en canvi, el format de fitxer de llibres electrònics EPUB (entre d’altres), que és el format més popular del món. També és un format que Amazon, fins ara, s’ha negat a donar suport. Normalment, això ha significat que algú que vol comprar un lector de llibres electrònics ha hagut de comprometre’s totalment amb l’ecosistema Kindle d’Amazon o triar una de les moltes alternatives i seguir amb la seva elecció, perquè els fitxers de llibres electrònics que havien comprat o descarregat no es van creuar. -compatible.

Això encara és així majoritàriament, però segons a pàgina d’ajuda recentment actualitzada al lloc web d’Amazon per al seu servei de documents personals Kindle, que agilitza el procés d’enviament de fitxers i documents als lectors electrònics Kindle, aviat hi haurà una solució alternativa. A partir de finals de 2022, els usuaris podran enviar fitxers EPUB per correu electrònic al seu dispositiu o utilitzar una de les aplicacions Envia a Kindle per aconseguir llibres electrònics EPUB als seus lectors electrònics d’Amazon. El Kindle encara no pot carregar fitxers EPUB de manera nativa, de manera que connectar el lector electrònic a un ordinador i copiar manualment fitxers EPUB encara no és una opció, però el servei Envia a Kindle convertirà els EPUB en fitxers KF8 / AZW3 compatibles amb Kindle. No és una solució perfecta, però no deixa de ser un allotjament benvingut per als usuaris asseguts en una muntanya d’arxius EPUB que volen optar per un dispositiu Kindle.

La pàgina d’ajuda també assenyala que Amazon planeja deixar de suportar també l’enviament de fitxers MOBI antics mitjançant el servei Envia a Kindle. “A partir de finals de 2022, ja no podreu enviar fitxers MOBI (.AZW, .MOBI) a la vostra biblioteca mitjançant Envia a Kindle”, diu la pàgina. “Aquest canvi no afectarà cap fitxer MOBI que ja estigui a la vostra biblioteca Kindle. MOBI és un format de fitxer més antic i no admetrà les funcions més noves de Kindle per als documents. ” Per què Amazon no està simplement convertint fitxers MOBI més antics a KF8 / AZW3s no es coneix, però per a aquells que es neguen a deixar anar una col·lecció antiga de fitxers de llibres electrònics, sempre hi ha aplicacions gratuïtes com Calibre per convertir entre qualsevol format de llibre electrònic que vulgueu.

.

Leave a Comment