Una dona presenta una demanda per mort il·legal després de perdre l’embaràs a Astroworld

US-ACIDENT-MUSIC – Crèdit: Thomas Shea / AFP / Getty Images

Una dona que va perdre l’embaràs després de patir múltiples ferides mentre assistia Travis ScottL’Astroworld Festival ha demandat a Scott, al promotor Live Nation i altres per mort injusta, documents revisats per Roca que roda revelar.

Shanazia Williamson i el seu marit Jarawd Owens, de Dayton, Ohio, esperaven un fill abans del festival i van presentar la demanda contra Scott, els promotors Live Nation i ScoreMore, l’empresa de seguretat Valle Services SMG, ASM Global i la corporació Harris County Sports and Convention. La demanda es va presentar el desembre passat però no s’havia informat prèviament.

Més de Rolling Stone

“Mentre assistia al festival, Shanazia va ser trepitjada i aixafada que va provocar ferides horribles i, finalment, la mort d’ella i del nen per néixer de Jarawd”, diu la demanda. “A més, Shanazia va patir ferides a l’espatlla, l’esquena, la cama, el pit, l’estómac i altres parts del seu cos”.

“El fracàs dels acusats a l’hora de planificar, dissenyar, gestionar, operar, personal i supervisar l’esdeveniment va ser una causa directa i propera de les lesions de Shanazia i la mort d’ella i del nascut de Jarawd”, va dir la demanda. La demanda també va al·legar que els defensors van ser negligents per diversos motius, com ara la manca de seguretat i el personal mèdic inadequat per al festival, així com el fet de no reconèixer els perills de seguretat, entre altres denúncies.

Vídeo: Hulu treu el documental Astroworld

Els advocats de Williamson i Owens, Jason Itkin i Kurt Arnold, es van negar a comentar el cas, citant l’ordre de mordassa del febrer que limitava allò que els advocats poden divulgar públicament sobre els casos d’Astroworld.

El vestit de parella és un dels més complicats de sorgir del festival. Tot i que la demanda no es refereix als drets a l’avortament, té les mateixes implicacions que alimenten els debats sobre quan comença la vida. Els estats de tot el país tenen els seus propis determinants sobre si un fetus pot ser elegible per a les demandes per mort injusta. de Texas Codi de pràctiques i recursos civils inclou específicament els fetus com a elegibles en aquests vestits des del moment de la fecundació.

No està clar immediatament amb quina freqüència sorgeixen reclamacions com aquestes o quin tipus de precedent legal podria aportar la reclamació de Williamson i Owens. (Texas ha inclòs fetus dins dels seus estatuts de reclamació de mort per negligència des del 2003.) Com assenyala Elizabeth Sepper, una professora de dret de la Universitat de Texas especialitzada en dret de la salut, dret constitucional i llibertat religiosa, el sistema judicial de Texas no ha hagut de fer-ho. manejar molts casos com aquests atès que tantes demandes per danys acaben amb acords extrajudicials.

Tanmateix, casos com aquests comporten preguntes ètiques sobre com les persones jurídiques defineixen una persona viva. Els defensors de l’avortament refuten la idea que la vida comença des de la concepció. Independentment, com diu Sepper, això no vol dir que casos com aquests hagin de entrar en conflicte amb com s’avaluen legalment els avortaments. Tot i que assenyala que tractar la terminació d’un fetus com una qüestió civil o penal podria implicar la concessió dels drets constitucionals dels fetus reservats a les persones vives, diu que també es pot interpretar de manera més senzilla dins de la llei de danys més àmplia sobre el pes físic i psicològic que podria tenir un possible acte de negligència. tenir a la persona embarassada.

“En pensar en aquest tipus de casos, els tribunals de vegades han dit que no es tracta d’una situació com l’avortament”, afegeix Stepper. No implica el mateix tipus d’anàlisi, perquè quan pensem en l’avortament, estem equilibrant l’interès estatal de preservar o protegir la vida fetal amb el dret a la intimitat i l’autonomia corporal de la persona embarassada perquè els seus interessos estiguin en conflicte. Però quan parlem d’un acte il·lícit que provoca la pèrdua d’un embaràs, els interessos de la persona embarassada s’alineen amb un interès fetal, i és en interès de la mare que la gent no cometi males contra el fetus que porta. ”

Sepper assenyala que la presumpta negligència d’un acusat que condueix a la terminació fetal no té la mateixa protecció que un avortament. “En el vostre cas habitual sobre la mort il·lícita d’un fetus, tindries una persona embarassada que denunciï, diguem-ne, un conductor descuidat”. diu Sepper. “Els conductors descuidats no tenen una defensa constitucional. No poden afirmar que tenen interès en la privadesa o la integritat corporal en un embaràs. Tot i que aquests estatuts poden enviar un missatge sobre la persona fetal, el conductor descuidat no té cap interès com la integritat corporal a no aplicar aquest estatut.

La reclamació de Williamson i Owens és una de les centenars presentades per assistents a concerts, treballadors d’espectacles i famílies de víctimes des de la tragèdia, per un total de milers de milions de dòlars en danys potencials contra Scott i el seu segell Cactus Jack, juntament amb Live Nation i ScoreMore, Apple, empreses de seguretat que van treballar. l’esdeveniment, el propi lloc i diverses altres empreses i persones implicades amb Astroworld.

Un nou document presentat dilluns al comtat de Harris va revelar que més de 700 assistents que van demandar després del festival afirma haver patit lesions que requeria un tractament mèdic “extens”. Més de 4.900 van afirmar haver patit algun tipus de lesió.

Live Nation i la filial ScoreMore han denegat totes les denúncies que se’ls van presentar, igual que Contemporary Services Corporation, el principal proveïdor de seguretat de l’esdeveniment. (En particular, pel que fa al cas de Williamson i Owens, Live Nation i ScoreMore van negar totes les acusacions, igual que SMG, ASM Global i Harris County Sports and Convention Corporation. Valle Services encara no ha respost a la demanda i es va negar a fer comentaris. Un representant perquè Scott, que tampoc ha respost a la demanda, no va respondre immediatament Pedres rodant sol·licitud de comentari.)

Scott ha negat repetidament qualsevol responsabilitat per la tragèdia, i en els dies posteriors al desastre, el raper va dir que cobriria els costos del funeral de totes les víctimes que van morir al programa. Però com Roca que roda han informat moltes de les famílies va rebutjar la seva oferta, titllant-lo d’estratègia de relacions públiques. Sis mesos després d’Astroworld, Scott representat públicament per primera vegada en un concert a Miami durant el cap de setmana.

El millor de Rolling Stone

Feu clic aquí per llegir l’article complet.

Leave a Comment